Zorg dat projecten op schema blijven met de digitale pull planning tool voor de bouw!

Het digitale pull planning systeem (of last planner system) is een planningsproces dat de principes van lean construction volgt. Het planning systeem voor de bouw geeft op een visuele manier weer hoe de planning eruit ziet en wat voor taken volbracht moeten worden. De hoofdplanning laat het gehele bouwproject in één planning van A tot Z zien. Met het lean plan systeem kun je een betrouwbare workflow opstellen en een planning wegzetten die begrijpbaar en haalbaar is.

De Nialli Visual Planner is de digitale versie van een pull planning met sticky notes. Zo kun je het analoge proces van pull planning op een identieke manier digitaal vormgeven. Een tool waarmee je alle voordelen van het pull planning systeem behoud en alle valkuilen elimineert.

Lean plannen in de bouw | Comcross


Probleem en pijnpunten lean plannen in de bouw

Bij Lean plannen wordt er gebruik gemaakt van een groot visueel bord met daarop alle taken voor verschillende verdiepingen. Met behulp van sticky notes worden taken genoteerd, ingepland en verschoven. Dit analoge proces is erg gevoelig voor menselijke fouten. Denk aan een onleesbaar handschrift op de sticky note, of briefjes die van het bord afvallen en verkeerd worden teruggeplakt.

Daarnaast is op deze manier de planning slechts op één plek te bezichtigen (de bouwkeet) en moet het team constant af en aan lopen om de planning te bekijken en bij te werken. Een extra uitdaging nu een deel van het team vanaf thuis werkt en er een minder mensen aanwezig kunnen zijn in één ruimte.

Voordelen van Nialli Visual planner

Dankzij de digitale innovatie van Nialli Visual Planner worden deze pijnpunten aangepakt, zonder de effectiviteit van het Lean plannen te verliezen. Het digitale plansysteem is een directe vertaling van het analoge proces.

Nialli Visual planner bestaat uit een grote interactieve Nureva wall met touch technologie en de Nialli Visual planner software. De combinatie van deze twee maken het mogelijk om op een digitale manier gebruik te maken van een pull planning.

 De voordelen van digitaliseren in de bouw

1.     Planning bekijken en aanpassen met één druk op het schermDe Visual planner van Nialli maakt het mogelijk om op een visuele wall de planning voor het gehele project te zien. Deze wall is te bekijken en besturen vanaf je telefoon, laptop of op locatie in de bouwkeet. Dankzij de innovatie interface is het gebruik van de plan-tool erg eenvoudig en kunnen taken gemakkelijk worden aangemaakt, verplaatst en van status worden veranderd.

2.     Bespaar ruimte en behoud het overzichtMaak slimmer gebruik van de gelimiteerde ruimte op de bouwgrond. De software kan eenvoudig planningen minimaliseren en vergroten zonder daarbij het overzicht te verliezen. De planning van verschillende verdiepingen kunnen allemaal op één bord geplaatst worden. 

3.     Voorkom vertragingen
Taken welke afhankelijk zijn van elkaar, zijn met elkaar verbonden in de Nialli software. Hierdoor behoud je het overzicht en voorkom je achterstanden in de planning. Je ziet namelijk direct waar vertraging in het verdere proces oploopt als één onderdeel vertraagd.

4.     Meten is wetenKrijg eenvoudig inzicht in de data van het project. De integratie met PowerBi en andere analytische tools geeft je de mogelijkheid om PPC rapporten te exporteren. Zo leer je bij ieder project waar pijnpunten zitten en hoe dit in het vervolg preventief opgelost kan worden. Meten is weten!

 

Benieuwd naar alle voordelen van een digitaal lean plan systeem voor in de bouw? Download onze gratis whitepaper en ontdek alle mogelijkheden!

Whitepaper downloaden

 

Liever een demo op locatie of online? Ervaar hoe onze digitale innovaties voor de bouw jouw bedrijf kunnen helpen in ons Experience Center. Maak een afspraak om langs te komen.

Maak een afspraak

 

Welke technologie is voor mij geschikt?
Ask the meeting engineers
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.