AGEL adviseurs is een multidisciplinair adviesbureau en begeleidt klanten van het eerste idee tot en met de uitvoering van de plannen op het gebied van ruimtelijke ordening, bouw, civiele techniek en milieu.

Sinds kort heeft AGEL adviseurs een SMARTBoard op verrijdbaar onderstel staan. Carlo Hoetelmans, directeur van AGEL adviseurs, licht dit toe. 
"Tot voor kort werkte AGEL adviseurs voor wat betreft het beoordelen en bespreken van tekeningen, en voor wat betreft het werken in haar Gis-viewers voornamelijk nog “old school”, besprekingen waarbij enorme tekeningen op tafel lagen waarop de notities werden gemaakt. Daarnaast hadden wij een tv waaraan een laptop werd aangesloten en voor presentaties maakten wij gebruik van een beamer. 
Eind vorig jaar, vonden wij het tijd voor een nieuwe aanpak. Wij zijn een vooruitstrevend en innovatief adviesbureau op vele vlakken in de Ruimtelijke Ontwikkeling, waarbij Gis werkzaamheden en het werken met technische tekeningen een dagelijkse gang van zaken is. Bij gemeentes hadden wij al vaker interactieve schermen gezien en tijdens een gesprek met Leendert Louter en John Koch van Comcross werd mijn nieuwsgierigheid wederom gewekt.

Door verrijdbaar onderstel kan iedereen gebruikmaken van het SMARTBoard

In het Experience Center van Comcross hebben we verschillende oplossingen bekeken en het SMARTBoard sloot het beste aan op onze wensen. Wij hebben een week lang kunnen ervaren of een SMARTBoard paste binnen AGEL adviseurs. De demo opstelling van Comcross heeft zowel op kantoor als op onze stand op de beurs gestaan. Met het SMARTBoard is het mogelijk om de grote tekeningen die wij gebruiken te bekijken, digitale aantekeningen erin te maken en vervolgens op te slaan. 
Wij hebben gekozen om het SMARTBoard op een verrijdbaar onderstel te plaatsen, omdat wij binnen AGEL adviseurs verschillende lounge- en overlegplekken hebben. Door het verrijdbare onderstel kan nu iedereen binnen AGEL adviseurs gebruikmaken van het SMARTBoard. Via outlook kunnen de collega’s het SMARTBoard reserveren.
Toch zien we jammer genoeg dat nog niet iedereen gebruik maakt van het SMARTBoard, het is een andere manier van werken en dat heeft nog zijn tijd nodig. Maar de mensen die er mee werken zijn alleen maar heel positief. Door te werken met het SMARTBoard logt men in op ons systeem en beschikt over de technische tekeningen en onze GIS-viewers. Het is mooi om te zien hoe je intern en met de klant nu kunt inzoomen op de grote tekeningen, digitale aantekeningen kunt maken en die vervolgens kunt opslaan. Een ideale samenwerkingsoplossing om een overleg snel vast te kunnen leggen.

Het demomodel gaf ons de mogelijkheid de voordelen van het SMARTBoard voor onze organsatie te ontdekken

De samenwerking met Comcross hebben wij als zeer prettig ervaren. De service van Comcross  door het beschikbaar stellen van een demo model, vonden wij echt perfect. Hierdoor konden wij werken op een SMARTBoard binnen onze eigen organisatie en de échte voordelen ervaren. Pas dan zie je wat er allemaal mogelijk is. Ook de levering is prima, naar grote tevredenheid verlopen met een duidelijke uitleg en bijbehorende demonstratie van Leendert Louter."

Wilt u ook slimmer gaan werken met de juiste samenwerkingstools? Of heeft u een vraag over dit project? Neem dan contact op met John Koch

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht
Welke technologie is voor mij geschikt?
Ask the meeting engineers
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.