“Tot voor kort werkte Sysmex met beeldschermen en beamers. Wij wilden de trainingen interactiever maken want door interactief te werken, worden trainingen dynamischer en blijft de stof beter hangen."

Sysmex, een van oorsprong Japans bedrijf, is producent en leverancier van diagnostische laboratorium systemen, reagentia en informaticaoplossingen. De diagnostische apparatuur wordt vooral gebruikt voor bloedanalyse.

In Etten-Leur is het kantoor annex kenniscentrum gevestigd. Sysmex heeft als doel met zijn apparatuur en kennis de diagnostiek voor de patiënt beter te maken. De producten zijn innovatief, evenals de wijze van kennisdelen. Sinds vorig jaar heeft Sysmex zijn pand uitgebreid met een Experience Center voor de Academy die e-learnings, webinars en interactieve trainingen organiseert.

Mariska van Wintershoven, hoofd van de kwaliteitsafdeling en de Academy: “Tot voor kort werkte Sysmex met beeldschermen en beamers. Wij wilden de trainingen interactiever maken want door interactief te werken, worden trainingen dynamischer en blijft de stof beter hangen."

Het SMARTBoard voldoet volledig aan onze wensenlijstje

Ons MT-team is individueel gaan zoeken naar oplossingen die voldeden aan ons wensenlijstje: interactief, flexibel inzetbaar, vernieuwend, dynamisch. Met elkaar hebben we de opties op een rij gezet en hebben we een paar bedrijven bezocht, waaronder Comcross. Zij lieten mooie oplossingen zien. Het SMARTBoard van SMART Technologies voldoet volledig aan onze wensen, evenals de goede service van Allinco VCS. Wij hebben een tijdelijk scherm op kantoor gehad om de toegevoegde waarde van een SMARTBoard in de praktijk te kunnen ervaren. Ook wanneer we nu ergens tegen aanlopen wordt onze vraag snel beantwoord door de helpdesk.
Met het SMARTBoard van Comcross kunnen er tijdens de training notities worden gemaakt in de PowerPoint, kunnen er dia’s worden toegevoegd en kunnen deze notities direct aan het einde van de training worden gedeeld. We kunnen ons al niet meer voorstellen dat we voorheen foto’s van de flipover stonden te maken. Wij hebben ervoor gekozen om het SMARTBoard op een verrijdbaar onderstel te plaatsen, zodat we het ook in andere ruimtes kunnen gebruiken.

Verhoogde betrokkenheid tijdens training

Door deelnemers mee te laten schrijven op het interactieve scherm van SMART wordt de betrokkenheid verhoogd, de trainingen zijn nu veel dynamischer. Van onze productspecialisten en technici zijn er 30, naast hun dagelijkse werkzaamheden, ook trainer. Zij moeten werken met het SMARTBoard. De nieuwe manier van werken is met open armen ontvangen. Wij hebben onze trainers kort kennis laten maken met het SMARTBoard. Enkele hebben iets meer tijd nodig om alles uit het SMARTBoard te halen, maar er zijn ook collega’s die direct alle features willen ontdekken en toepassen die een SMARTBoard biedt. Denk aan YouTube filmpjes, screenshots invoegen, aantekeningen maken in de PowerPoint presentatie, schakelen naar het whiteboard enz. John Koch van Comcross heeft na de introductie nog een korte training gegeven. Hierdoor was er ruimte voor het stellen van specifieke vragen. Presentaties kunnen passief zijn waardoor de concentratie snel verslapt. Wij helpen onze trainers met een stukje interactiviteit zodat het SMARTBoard niet als een luxe beamer wordt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een agenda waar notities aan kunnen worden toegevoegd of het kennisniveau bepalen aan het begin en het einde van een training. We zien dat de ruimte, waar het SMARTBoard standaard staat, sneller wordt geboekt. Dus het SMARTBoard is niet alleen goed ontvangen, maar ook omarmd“.

Trainingen interactiever maken | Comcross

Wilt u ook slimmer gaan werken met de juiste samenwerkingstools? Of heeft u een vraag over dit project? Neem dan contact op met John Koch

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht
Welke technologie is voor mij geschikt?
Ask the meeting engineers
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.