Lean Six Sigma Groep is een training-, coaching- en adviesbureau, gevestigd in Den Haag. Het bedrijf, dat bijna tien jaar bestaat en vijftien medewerkers heeft, richt zich er op om organisaties in beweging te krijgen.

“Iedere organisatie is uniek. Een verbetermethode die past bij de een, zal niet werken bij een ander bedrijf. Wij zijn specialist in die methode te selecteren die aansluit en effect heeft. Hierbij maken we onder andere gebruik van Lean, Six Sigma, Agila en Obeya. We voeren opdrachten uit voor diverse organisaties, variërend van de overheid, tot de zorg, van productie tot logistiek. Lean Six Sigma Groep maakt gebruik van de producten en diensten van Comcross.”

Aan het woord is Chris Snellen van Vollenhoven, partner van Lean Six Sigma Groep. Hij is zeer te spreken over de door Comcross geïnstalleerde apparatuur. “In onze kantoren hingen beamers die we konden gebruiken bij workshops, vergaderingen of trainingen. Dit voldeed in een wereld waarbij iedereen op één locatie aanwezig was. Met de opkomst van virtueel of hybride werken merkten we dat onze vergaderfaciliteiten niet meer voldeden.”

Hybride werken is de norm

Daar moest verandering in komen, vond Chris. Ook in een hybride wereld wil Lean Six Sigma Groep immers hoogwaardige kwaliteit leveren. “Nu hybride werken de norm aan het worden is, vinden wij dat we onze klanten in alle gevallene een gelijkwaardige ervaring moeten bieden. Of ze nu fysiek of virtueel deelnemen. Een tweede laptop of iPad aansluiten klonk op papier als een goede oplossing, maar bleek in praktijk niet optimaal. De kwaliteit van video en audio was aanzienlijk minder”, blikt Chris terug.

“Voordat we aan de slag gingen met de conference ruimte, hebben we een training ontvangen van Comcross”

Om die reden moest een video conference-oplossing bieden. Daarvoor kwam Lean Six Sigma Groep uit bij Comcross. “De oplossing moest zoveel mogelijk interactie mogelijk maken voor de mensen op locatie en de mensen elders. De kwaliteit van beeld en geluid moest eveneens hoogwaardig zijn. Het was van belang dat al onze collega’s hiermee, minimaal geïnstrueerd, aan de slag konden gaan.”

Conference ruimte inrichten

Daar kwam Comcross om de hoek kijken. “We oriënteerden ons en spraken met verschillende partijen om te kijken wat ze voor ons konden betekenen. Waar de marktpartijen mee kwamen varieerde in prijs, kwaliteit en opzet. Wij merkten daarbij wel vrij snel dat we een duidelijke voorkeur hadden voor de gekozen oplossing van Comcross. Voordat we aan de slag gingen met de conference ruimte, hebben we een training ontvangen van Comcross. Dat droeg bij aan een goede opstartfase.”

Nu alles goed en wel geïnstalleerd en in gebruik is genomen, is de kwaliteit van de bijeenkomsten flink verhoogd, vertelt Chris. “Op onze vergaderlocaties staan nu twee schermen. De ene is een virtual wall die kan dienen als whiteboard of scherm. De andere is een scherm waar we de deelnemers op projecteren. Dit werkt prettig, omdat we de deelnemers zien op het scherm én eenvoudig kunnen communiceren.”

“De samenwerking hebben wij als positief ervaren. In het bijzonder omdat Comcross zich echt verplaatst in onze wensen”

Service van Comcross

“De bijeenkomsten zijn veel meer engagerend. Gesprekken in de fysieke ruimte zijn voor de virtuele deelnemers bovendien - door de Nureva-speaker – veel beter te volgen dan voorheen.” Chris is meer dan tevreden met de nieuwe apparatuur en is eveneens te spreken over de service van Comcross. “De samenwerking hebben wij als positief ervaren. In het bijzonder omdat Comcross zich echt verplaatst in onze wensen. Ze denken goed mee, wat wij als zeer positief hebben ervaren.”

Over Chris, Lean Six Sigma Groep

Chris is in 2006 afgestudeerd in bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode. Na zijn studie werkte hij als consultant voor verschillende organisaties. Hij is Master Black Belt in Lean Six Sigma en hij partner bij Lean Six Sigma Groep.

Medewerkers van Lean Six Sigma Groep aan het werk
Welke technologie is voor mij geschikt?
Ask the meeting engineers
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.