Allianz is wereldleider in verzekeringen en financiële dienstverlening. Met meer dan 143.000 medewerkers in meer dan 70 landen staan zij in dienst van ruim 100 miljoen klanten. Inmiddels zijn zij veel meer dan een auto-, brand en levensverzekeraar, zo zijn zij specialist op het gebied van ruimtevaart- en satellietverzekeringen. Zelfs Bollywoodfilms zijn verzekerd bij Allianz. Binnen de Benelux heeft Allianz 3 locaties in Brussel, Rotterdam en Luxemburg.

Allianz bekijkt continu hoe zij (nog) efficiënter kunnen werken. Niet alleen met betrekking tot het afstemmen van inhoudelijke zaken, maar bijvoorbeeld ook door minder te reizen binnen de Benelux. Reizen vergt veel energie en het kost tijd en geld, een nieuwe digitale samenwerkingsoplossing zou hier de nodige uitkomst moeten bieden. 

In september 2021 is Nureva Span vervangen voor Nialli Workspace. Dit dochterbedrijf van Nureva focust zich op visueel samenwerken (op afstand) via digitale canvassen. 

Een tool om efficiënter te werken en minder te reizen

Wilbèr Kanters is manager data culture transformation binnen Allianz en hij heeft gezocht naar een samenwerkingsoplossing die past binnen Allianz. “Wij zitten in een transitie naar Agile werken, het Agile werken is door onze organisatie omarmt. Onze teams werken bij voorkeur met elkaar samen op één locatie voor hun Agile ceremonies en in een enkel geval wordt er voor een video meeting gekozen via Cisco Webex. 

We zijn op zoek gegaan naar een tool waardoor wij nog efficiënter met elkaar kunnen samenwerken en wij minder tussen de vestigingen hoeven te reizen.

Op LinkedIn zagen wij een filmpje van Comcross BV over Nureva Wall en de software Span Workspace, eerlijk gezegd wisten we direct dat dit de beste oplossing voor ons was.

Dit jaar hebben wij zowel in Brussel als in Rotterdam nieuwe kantoren geopend. Deze kantoren hebben nu in diverse ruimtes een Nureva Wall en ook voor Luxemburg staat de levering van twee schermen nog gepland.

Om een zo groot mogelijk draagvlak voor de nieuwe samenwerkingstools te creëren hebben we binnen Allianz gebruik gemaakt van ambassadeurs van de tool. Met deze aanpak hebben we een groot bereik gecreëerd waardoor ook andere collega’s de toegevoegde waarde voor hun vakgebied gingen zien. En ook de digitale transformatie die door de verhuizing naar de nieuwe kantoren een boost heeft gekregen heeft hier zeker aan bijgedragen. Nialli Workspace (voorheen Nureva Span Workspace) is een goede oplossing voor de vertaling van fysieke ‘post-it’ muren naar een digitale omgeving.

Gebruik Nureva Walls & Nialli Workspace binnen Allianz

Binnen Allianz wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de Nureva en Nialli oplossing. Vanzelfsprekend voor Agile ceremonies, brainstorm- en feedback sessies, maar ook voor een presentatie biedt de Nureva Wall uitkomst. Zo laten wij bij een presentatie deelnemers bijvoorbeeld hun vragen, middels hun smartphone op het scherm plaatsen, zodat de spreker deze direct in zijn presentatie kan integreren.

We zijn wel zo realistisch dat dit geen oplossing is voor alle overlegvormen, tooling is er ter ondersteuning van de processen, wanneer collega’s geen toepassing zien voor hun vakgebied is dat ook goed. 

 

En toen kwam Corona…

Onze meetings op locatie kunnen door de Nureva Wall, Nialli Workspace en Cisco Webex gewoon doorgang vinden. Werkten we voorheen met elkaar in één ruimte nu werken we online verder aan onze projecten. Middels video meetings met Cisco Webex en de samenwerkingssoftware Nialli Workspace kunnen we op willekeurig device op afstand met elkaar samenwerken op één canvas. Daar ervaren we dagelijks de voordelen van. En er zijn meer voordelen op te noemen:

  • Zo zijn de gegevens altijd en overal in te zien;
  • we besparen op kantoorruimte omdat de fysieke ‘post-it’ muren vervangen zijn door een digitale omgeving;
  • Onze Agile ceremonies zijn veel efficiënter doordat alle deelnemers (waar ze ook zijn) hetzelfde beeld hebben en hun bijdrage kunnen leveren op de Nialli Workspace alsof iedereen in één ruimte is. 

We zijn meer dan tevreden met onze Nialli en Nureva oplossingen evenals de samenwerking met Comcross BV. Het team van Comcross stond en staat altijd klaar om met ons mee te denken.”

Wilt u ook slimmer gaan werken met de juiste samenwerkingstools? Of heeft u een vraag over dit project? Neem dan contact op met John Koch

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht
Welke technologie is voor mij geschikt?
Ask the meeting engineers
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.