"Met het SMART Board kunnen we snel een overleg tussendoor plannen en dat vergroot onze slagkracht enorm. Doordat het SMART Board is voorzien van de vergadersoftware SMART Bridgit hebben onze relaties tijdens meetings ook een toolbar tot hun beschikking."

Toen FoodeQ in 2009 startte, zaten vrijwel alle klanten in Nederland. Dat was goed aan te rijden en voor een kort overleg volstond een conference call. “Nog altijd gaan we graag aan tafel en we bellen nog steeds,” zegt Jaco van der Jagt, “maar tegenwoordig hebben we contacten in alle uithoeken van de wereld en dat vroeg en vraagt om innovatieve communicatietechnologie. In 2014, toen FoodeQ naar Steenbergen verhuisde, is er geïnvesteerd in een voor dat moment heel vooruitstrevend communicatiesysteem.

Er ging een wereld voor ons open tijdens het testen van het SMART Board

Marinus de Bruijn: “We hadden voor de nieuwe vergaderruimte een standaard LCD-scherm begroot, maar John Koch van Comcross heeft onze blik verbreed en ons overtuigd van de voordelen van een SMART Board. Dat deed hij door tijdens een beurs - waar wij een stand hadden - kosteloos een SMART Board te plaatsen. Dat was een meesterlijke zet. Zo konden wij spelenderwijs ervaren wat voor unieke meerwaarde dit interactieve systeem biedt en we waren direct verkocht.”

Onze nieuwe vergaderruimte met een SMART Board

Jaco van der Jagt: “Sindsdien maken we nog steeds kilometers, maar minder dan voorheen. Even een snel overleg kun je zo tussendoor plannen en dat vergroot onze slagkracht enorm. Doordat het SMART Board is voorzien van de vergadersoftware SMART Bridgit hebben onze relaties tijdens meetings ook een toolbar tot hun beschikking. Zo kunnen we over en weer onze schermen delen en door middel van een pen realtime aantekeningen en schetsen maken in elkaars documenten. Op die manier is snel duidelijk wat alle partijen voor ogen hebben. Dit maakt dat je op afstand efficiënt kunt samenwerken, maar ook intern wordt het volop gebruikt als een groot digitaal whiteboard. Even iets professioneel presenteren, schetsen of prognoses in Excel bekijken en direct aantekeningen maken die we vervolgens als PDF op kunnen slaan en doorsturen. Dit is een tool die we niet meer willen missen.”

Samenwerking Comcross b.v. en FoodeQ

Comcross b.v. heeft het nog altijd prima werkende SMART Board geleverd en geïnstalleerd. “Ze hebben ook de instructie verzorgd en die ene keer dat we een storing hadden, hebben ze ons perfect geholpen,” zegt Marinus vol lof. “Er is direct tijdelijk een vervangend scherm geplaatst, zodat wij door konden. Die verregaande vorm van service maakt Comcross b.v. voor ons een fijne partij om mee samen te werken. Het was duurder dan het gebudgetteerde LCD-scherm, maar het was de investering dubbel en dwars waard want we maken er elke dag gebruik van.” John Koch: “Toen FoodeQ verhuisde naar de Zilverhoek mocht ik ze het eerste SMART Board leveren. Bij de verhuizing naar de Warwickstraat is het SMART Board meeverhuisd. Dat is het grote voordeel wanneer je kiest voor topkwaliteit. Daarnaast hebben we nog twee extra Smart Boards mogen leveren. Ik wil het team van FoodeQ feliciteren met het 10-jarig jubileum. Het eerste SMART Board heeft in elk geval al een 5-jarig jubileum gevierd.”

Wilt u ook slimmer gaan werken met de juiste samenwerkingstools? Of heeft u een vraag over dit project? Neem dan contact op met John Koch

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht
Welke technologie is voor mij geschikt?
Ask the meeting engineers
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.